Blinde proeverijen

Durf je met je ogen dicht te proeven? En kun je dan herkennen wat je eet?

In de kas van Het Nutshuis organiseren we blinde proeverijen voor kinderen tussen de 4 en 9 jaar. Op een speelse en interactieve manier laten we kinderen geblinddoekt verschillende huisgemaakte hapjes proeven. Alle hapjes zijn bereid door Juni met producten uit eigen tuin en kas & geredde producten van Instock. Van pastinaakchips, tomatenchutney en pruimenjam tot aan bitterballen van Haagse zwammen, pompoencake en lavendel limonade: tijdens de proeverij komt van alles voorbij. Al etende vertellen we de kinderen waar de producten vandaan komen, in welk seizoen ze groeien, hoe ze verbouwd en geoogst worden én wat voor lekkere gerechten je ermee kunt bereiden. Op deze manier raken kinderen vertrouwd met nieuwe ingrediënten en ontdekken ze dat ze met hun voedselkeuzes een verschil kunnen maken.

De proeverij wordt gecombineerd met een groepsspeurtocht door de (moes)tuin zodat alle deelnemers de kans krijgen om de planten en gewassen van dichtbij te bekijken. Leuk, leerzaam en inspirerend!

Onze blinde proeverijen worden in samenwerking met Stichting Vakantiepas aangeboden tijdens schoolzomervakanties. Buiten de zomervakantie, voor besloten groepen of op locatie verzorgen we proeverijen op aanvraag. Stuur ons een e-mail voor meer informatie.