Over ons

Impact Kitchen gelooft dat we voedsel als middel kunnen gebruiken om positieve maatschappelijke impact te creëren. Wat we eten, hoe we onze maaltijden bereiden, waar de ingrediënten vandaan komen en hoe we met onze restjes omgaan heeft allemaal impact op de maatschappij en het milieu. Door duurzame en eerlijke voedselproductie én consumptie te stimuleren willen we het voedselsysteem veranderen.

Hoe ziet onze ideale maaltijd eruit? Het antwoord op deze vraag is een weerspiegeling van onze kijk op het voedselsysteem. Zo hoeven tomaten van ons echt niet perfect rond te zijn en is een stukje vlees eerder uitzondering dan regel. Lokale ingrediënten zijn een goede keuze, maar nog liever gaan we voor lokale én seizoensgebonden voeding. Zomaar voedsel verspillen is er voor ons niet bij; de houdbaarheidsdatum is immers slechts een indicatie. Komen de ingrediënten van ver weg? Dan zouden ze op een milieuvriendelijke manier vervoerd moeten worden. En we betalen graag een eerlijke prijs voor onze boodschappen.

Met Impact Kitchen willen we laten zien dat deze principes makkelijk geïntegreerd kunnen worden in ons koop- en kookgedrag én dat we met kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken.

Van blinde proeverijen voor kleine kinderen, educatieve spelletjesmiddagen voor jongeren en inspirerende diners voor volwassenen: op allerlei manieren zetten we voedselvraagstukken voor verschillende doelgroepen op de kaart. Wil je meer weten over onze projecten? Bekijk onze projectenpagina.