All About Food festival

In 2019 hebben we samen met een aantal partnerorganisaties voor het derde jaar op rij het All About Food Festival in het Nutshuis georganiseerd: drie avonden en een kindermiddag over actuele thema’s rondom én met eten. Na ‘Moderne voedseltechnologieën’ en ‘Voedsel in tijden van klimaatverandering’ was het hoofdthema van 2019 ‘Voedselverspilling’.

De gemiddelde Nederlander gooit ieder jaar zo’n vijftig kilo aan goed voedsel weg en is daarmee een van de grootste verspillers ter wereld. Hoewel iedereen het erover eens is dat dit moet veranderen, zit het probleem natuurlijk niet alleen bij de consument. Overal in de keten – bij boeren, supermarkten en horecagelegenheden – gaat enorm veel voedsel verloren. Tijdens het festival hebben we het probleem dan ook vanuit verschillende perspectieven benaderd!

Voor het All About Food Festival van 2019 realiseerde Impact Kitchen educatieve activiteiten voor kinderen, het Taste of Waste ervaringsdiner in samenwerking met Juni café en Instock & een No-waste ontbijt voor de buren in samenwerking met Conscious Kitchen.